Veelgestelde vragenStaat het antwoord op jouw vraag er hieronder niet bij, neem dan contact op. Ik help je graag!

Het ontwerpen van je kaartje

Kan ik de achterkant van de kaart laten bedrukken?
Jazeker, je kunt de voorkant, achterkant en beide binnenkanten laten bedrukken.

Ik weet niet of het een jongetje of een meisje wordt?
Kies twee kaartjes, de een voor als je een jongetje krijgt, de ander voor een meisje. Als je namelijk een persoonlijk account aanmaakt kun je verschillende kaartjes aanpassen en opslaan. Dus als je kindje geboren wordt, kun je op dat moment bepalen welk kaartje je daadwerkelijk wilt bestellen.

Hoe bepaal ik de kleuren van een kaartje?
De kleuren van je beeldscherm geven slechts een indicatie van de kleur van het kaartje. Om zeker te zijn van de kleuren van je kaartje raad ik je aan om een proefdruk te bestellen. Je krijgt dan een echt kaartje, precies zoals het kaartje eruit kom te zien als je het straks gaat bestellen.

Ik wil graag mijn ontwerp of gekozen kaartje aanpassen maar het lukt me niet met de editor, wat moet ik doen?  
Ik help je graag met het aanpassen van jouw gekozen ontwerp. Stuur mij een mailtje en geef aan om welk kaartje het gaat en wat je graag veranderd wilt hebben. Ik ga dan voor je aan de slag.

Kan ik ook andere lettertypes kiezen?
Je kunt een keuze maken uit de lettertypes die op de site geboden worden. Het is helaas niet mogelijk om andere lettertypes, die niet in mijn editor staan, te gebruiken. Eventueel zou je eigen teksten met jouw opgemaakte lettertypes deze wel als (hoge resolutie) afbeeldingen in kunnen laden.

Ik heb zelf een leuke (clip-art) afbeelding gevonden. Kan ik die gebruiken?
Je kunt eigen (gevonden) afbeeldingen uploaden bij het onderdeel 'afbeelding' in de editor en plaatsen in je kaartje. Let er altijd wel even goed op dat je de afbeelding ook mag gebruiken. Studio Mies is namelijk niet aansprakelijk als er een afbeelding gebruikt wordt waar andere mensen wellicht de rechten van bezitten. Dat risico is voor de gebruiker zelf. De afbeeldingen in mijn editor zijn allemaal zonder problemen te gebruiken.

Hoe lang blijven mijn kaartjes (ontwerpen) in mijn account staan?
Jouw kaartjes blijven altijd in je account staan, zolang je het account bij Studio Mies aanhoudt. Als je jouw account verwijdert, dan verwijder je hiermee al je gegevens, ook je ontwerpen en opgeslagen kaartjes worden verwijderd.

Ik heb mijn proefdruk niet opgeslagen/geen account aangemaakt. Hoe kan ik mijn proefdruk terugzien?
Geen probleem! Als je een account aanmaakt en mij een seintje geeft, sla ik de proefdruk erin op en stuur je dan een mail.

Zijn de kaarten duurzaam?
Al mijn kaarten worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier. Verder gebruik ik digitale drukpersen. Omdat ik per bestelling precies het aantal produceren wat de klant via mijn webshop bestelt, ontstaat nergens in het hele bestel- en leverproces onnodig afval. Het drukproces maakt gebruik van voor de mens volstrekt onschadelijke - dus 100% niet giftige - 'droge inkt' (toner), waarbij tijdens het drukproces bovendien niets verloren gaat. Het drukproces maakt geen gebruik van alcohol, oplosmiddelen, ontvlambare materialen of andere chemische stoffen die belastend voor het milieu en voor de mens kunnen zijn.
 

Prijzen

Wat kosten kaartjes bij Studio Mies?
De prijs van jouw kaart(en) verschilt per soort kaart, het aantal en gekozen papiersoort. Hoe meer kaarten je bestelt in een keer, hoe scherper de prijs. Bij mijn prijzenoverzicht pagina kun je de precieze kosten voor de kaartjes bekijken. En als je een kaartje bekijkt kun je de prijs gelijk berekenen met de prijzencalculator. Je kunt ook je kaartjes rechtstreeks versturen naar één of meer adressen! Voor slechts €1,25 extra per kaartje (postzegel inbegrepen) worden de kaartjes direct op de mat bezorgd bij familie en vrienden. 

Is de prijs inclusief alles?
Als je een bestelling plaatst bij Studio Mies, dan zijn er geen onverwachte kosten: - Alle prijzen zijn inclusief BTW. - Er komen geen drukkosten meer bovenop de prijs.

Wat kost een proefdruk?
Voor je eerste proefdruk bij Studio Mies, betaal je de speciale prijs vanaf €1,-! Je ontvangt dan direct een leuk pakket met o.a. een waaier met al onze papiersoorten en envelopkleuren. Daarna betaal je de standaard kaartprijs. 

Kan ik korting krijgen?
De prijs voor het drukwerk wordt bepaald aan de hand van stapelkorting (staffels), hierin is de korting al verwerkt. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe lager de prijs per stuk. Het formaat en de papiersoort zijn van invloed op de prijs. Bereken de prijs van jouw kaartje met onze prijzencalculator.
 

Bestellen van kaarten en producten

Tot hoe laat kan ik mijn kaarten bestellen?
Op maandag t/m vrijdag voor 18:00 besteld, dezelfde dag verzonden. Je ontvangt je kaartjes in de meeste gevallen de volgende dag. Folie kaarten hebben een langere productietijd van 1 werkdag.

Ik woon in het buitenland. Kan ik dan ook bij Studio Mies bestellen?
Ja, dat kan uiteraard. Wil je jouw pakket in Noorwegen of Zwitserland laten bezorgen, neem dan even contact op.

Ik heb een bestelling geplaatst maar wil graag nog iets wijzigen (papiersoort, aantal kaartjes, tekstfouten). Kan dat?
Bestellingen die je plaatst, gaan bijna direct in productie. Ik raad je aan om mij direct te mailen of bellen. Ik ga dan kijken voor je of je bestelling al in productie is, of dat ik je bestelling nog kan annuleren, zodat je een nieuwe bestelling kunt doen.

Waar kan ik mijn opgeslagen kaarten terug vinden?
Log eerst in op de website met je mailadres en wachtwoord. Ga daarna naar ACCOUNT en kies voor EIGEN COLLECTIE. Je ziet hier je opgeslagen kaarten staan. Klik op de kaart die je wilt bewerken en kies daarna voor BEWERKEN. Je bent dan weer in de kaartopmaker om aanpassingen te doen. Heb je de proefdruk niet opgeslagen? Lees dan het antwoord bij de volgende vraag.
 

Verzending en levering

Kan ik mijn kaartjes rechtstreeks versturen naar familie en vrienden?
Jazeker! Ik bied een speciale direct verzendservice waar je zelf al jouw adressen kan toevoegen. - Kies bij het bestellen voor rechtstreeks verzenden. - Vul daarna al jouw adressen toe. Dit kun je handmatig doen of het is mogelijk met een Excel bestand meerdere adressen tegelijk te uploaden.

Kan ik een deel van mijn kaartjes naar mijzelf en het andere deel rechtstreeks laten versturen?
In dit geval adviseer ik je om 2 bestellingen te plaatsen. Eén bestelling voor jezelf door 'Pakket bestellen' te kiezen in het bestelformulier. Bij tweede bestelling die je graag rechtstreeks naar vrienden en familie kies je voor 'Rechtstreeks verzenden', daarna kun je alle adressen invoeren of uploaden met een Excel bestand.

Vanaf welk aantal kaartjes wordt mijn bestelling pakketpost?
Bestellingen vanaf 20 kaartjes of enveloppen worden als pakketpost verzonden. Indien er minder dan 20 kaartjes of enveloppen worden besteld dan worden deze met de reguliere post verstuurd als brievenbuspost. Hou er rekening mee dat reguliere brievenbuspost iets langer kan duren. Dit is afhankelijk van de bezorgmomenten, in Nederland van dinsdag t/m zaterdag, meestal binnen 24 uur.

Mijn kaartjes zijn niet op tijd geleverd, wat nu?
Voor de verzending maak ik gebruik van PostNL in Nederland en bpost in België. Als je jouw kaartjes op tijd besteld hebt, maar niet binnen de verwachte levertijd hebt ontvangen, laat dit mij dan weten via het contactformulier. ik ga gaan dan gelijk achter je pakketje aan om ervoor te zorgen dat je het alsnog zo snel mogelijk in huis hebt.

Kan ik mijn bestelling retour sturen?
Alle bestellingen op Studio Mies zijn maatwerk, elk besteld kaartje wordt speciaal voor jou gedrukt. Het herroepingsrecht is daarom niet van toepassing op onze bestellingen, je kunt je bestelling niet retour sturen. Studio Mies garandeert echter een 100% klanttevredenheid op al haar diensten. Ik vind het namelijk belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Bekijk meer informatie over mijn garantie.

Ik woon in België. Geldt daar een speciale levertijd voor?
Ben je een klant uit België, dan zijn de levertijden voor proefdrukken net wat anders dan in Nederland. Proefdrukjes en bestellingen met minder dan 20 kaartjes worden in België binnen 5 werkdagen geleverd. Wanneer je de bestelling op maandag t/m vrijdag en zondag vóór 18.00 uur doet, worden de kaartjes dezelfde dag nog gedrukt en verzonden. Dat houdt in dat we de bestelling aan PostNL geven. In België wordt dit overgedragen aan Bpost die de bestelling binnen 7 werkdagen bij jou aflevert. Wij hebben hier helaas geen invloed op. Bestellingen met meer dan 20 kaartjes Bestel je meer dan 20 kaartjes, dan gaat jouw bestelling met de pakketpost mee. Op maandag t/m vrijdag en zondag voor 18.00 uur besteld = dezelfde dag nog gedrukt en aan PostNL geleverd. PostNL draagt het pakket over aan Bpost om het pakket bij jou af te leveren. Normaal gesproken wordt het pakketje op de eerstvolgende werkdag bezorgd. Zo kan je snel de kaarten aan je familie en vrienden sturen.


Enveloppen

Kan ik mijn enveloppen vooraf bestellen?
Dat kan! De enveloppen bestel je gemakkelijk vooraf via deze link. Heel handig, want dan heb je genoeg tijd om ze op je gemak te schrijven.


Postzegels

Zijn postzegels bij de bestelling inbegrepen?

Nee, die zijn niet inbegrepen. Je kunt bij het postkantoor postzegels of indien van toepassing speciale geboortezegels kopen. Deze hebben dezelfde prijs als een gewone postzegel maar zijn speciaal voor geboortekaartjes ontworpen. Wist je dat ik gratis een bijpassende postzegel ontwerp. 

Hoeveel postzegels moeten er op mijn kaartje?
Voor deze vraag verwijs ik je door naar de website van PostNL: hier kun je precies zien hoeveel postzegels op je envelop moeten - dit is namelijk afhankelijk van het gewicht. Voor kaarten is dit eigenlijk altijd 1 zegel, tenzij je extra post toevoegt in de envelop. Let op: Voor post in België (Bpost) geldt dat vierkante kaartjes met 2 postzegels verstuurd moeten worden. Meer informatie op de Bpost website. Belgisch vierkant: Speciaal voor België heb ik het speciale Belgische kaartformaat, het formaat van 12x13,5. Deze is Bpost-vriendelijk waardoor je in principe maar 1 postzegel per envelop nodig hebt. Alle kaartontwerpen zijn om te zetten naar dit formaat. Stuur mij een berichtje als je hier hulp bij nodig hebt.