Tips bij het ontwerpen
Hieronder staan een aantal tips waar je op kunt letten bij het ontwerpen van jullie kaartje. Kom je er toch nog niet uit? Dan kun je mij altijd een berichtje sturen.
 

Hulplijnen

Vink bovenin in de balk van de editor de hulplijnen aan. Zo krijg je het raster van de kaart te zien en kun je makkelijk elementen en tekst in het midden van de kaart zetten. Of mooi gelijk aan de linker- en rechterkant uitlijnen. Als dit 'netjes' staat, krijg je een kaartje wat mooi in balans is.
 

Achtergrond

Bij het tabblad 'achtergrond' kun je verschillende dingen van de kaart aanpassen. Zo kun je daar kiezen voor ronde hoeken, de achtergrond een kleur geven of zelf een afbeelding als achtergrond uploaden. Ook kun je hier de kaart veranderen in een houten, kartonnen of kraft kaart. 
 

Ander kaartformaat of -type

Heb je een kaartje gezien in mijn collectie, maar je wilt net een ander formaat? Of heb je een dubbele kaart gezien die je toch liever als enkele kaart wilt? Stuur dan even een berichtje naar hi@studio-mies.com en laat weten om welk kaartje het gaat en naar welk type kaart je dit omgezet wilt hebben. 

 

Proefdruk

Mijn tip is om altijd een proefdruk te laten maken. Kleuren op het scherm zijn altijd iets anders dan op het drukwerk. Vaak zijn lettertypes op het scherm prima leesbaar, maar blijkt het in het echt toch te klein te zijn. Met een proefdruk weet je zeker dat jullie kaartje helemaal perfect wordt.